Image
1/1/24

Kuru Cilt Tipine Sahip Olanların Kışın Dikkat Etmesi Gerekenler

Soğuk havalar, bembeyaz kar örtüsü ve sıcacık içeceklerle dolu kış mevsimi, birçok kişi için büyüleyici bir mevsim olabilir. Ancak, kuru cilde sahip olanlar için kışın gelmesi, her zaman sevinçle karşılaştıkları bir haber olmayabilir.

Soğuk havalara karşı daha hassas olan kuru ciltlerde kış aylarında ciltte kurumaya bağlı tahriş ve pullanma gibi sorunlar görülebiliyor. Bu nedenle, kuru cilt tipine sahip olanlar için kış aylarında özel bir cilt bakım rutini oluşturmak önemlidir. Peki kuru cilt bakımında nelere dikkat etmelisin? Kışın daha nemli bir cilde sahip olman için bilmen gerekenleri anlatıyoruz!

Kuru Cilt Tipi Nedir?

Kuru cilt tipi, genellikle cilt yüzeyindeki yağ üretiminin yetersiz olduğu ve cildin su kaybı ihtimalinin daha fazla olduğu cilt tiplerine denir. Bu tip ciltler, genellikle mat, pürüzsüz olmayan, pul pul dökülen veya gergin hissedilen bir görünüme sahiptir. Kuru cilt tipi, çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkabilir ve cildin yapısı, iklim koşulları, yanlış cilt bakım ürünleri kullanımı gibi etkenlerden etkilenebilir.

Kuru cilt tipine sahip olan kişilerin cilt bariyeri genellikle daha zayıftır bu nedenle dış etkenlere karşı ciltleri daha duyarlıdır. Soğuk hava, rüzgar, sıcak su, aşırı temizleme ve cilt tipine uygun olmayan bakım ürünleri gibi faktörler, kuru cildi daha da kurutabilir veya tahriş edebilir.

Cilt Kuruluğu Neden Olur?

Cilt kuruluğu, cildin doğal nem dengesinin bozulması ve cilt yüzeyindeki su kaybının artması sonucu ortaya çıkar.  Kuru ciltlerde, cildin doğal yağ üretimi azaldığı için ciltteki su kaybı daha hızlı gerçekleşir. Bu durum, cildin nem dengesini korumasını zorlaştırabilir ve kuru cildin pul pul dökülmesine, kızarmasına veya çatlamasına neden olabilir. Kuru cilde sahip olanlar, cildini ne kadar sık nemlendirseler de yeterli nem ihtiyacını karşılamayabilir. Duş ve banyodan sonra ciltleri daha çok gerilir, cilt kuruluğundan dolayı kaşıntı ve soyulma olur.  Birçok farklı faktör, cilt kuruluğuna neden olabilir. İşte cilt kuruluğunun yaygın nedenleri:

  • Genetik olarak cilt yapısının kuru olması,
  • Cildin ihtiyacı olan sebumu gerektiği kadar üretememesi
  • Cildin yeteri kadar nemlendirilmemesi
  • Çok sıcak veya çok soğuk su ile temas
  • Sert peelingler ve yoğun kimyasal peeling uygulamak
  • Cilt tipine uygun olmayan ürünler kullanmak
  • Cildin yeterli su ihtiyacı karşılanmaması 
  • Korunmasız güneş ışığına maruz kalmak
  • Dengesiz ve yetersiz beslenme

Kuru Cilt Tipi İçin Kış Aylarında Cilt Bakım Rutini Nasıl Olmalıdır?

Kuru cilt tipine sahip olanlar, özellikle kış aylarında cildin kurumasını önlemek ve sağlıklı bir görünümü korumak için özel bir cilt bakım rutini uygulamalıdırlar. Nemlendirici ürünler kullanarak ciltlerini düzenli olarak nemlendirmek ve cilt bakım rutinlerine özel dikkat etmek cilt kuruluğunu geçirebilir.

Cilt Temizliği

Nazik temizleyiciler tercih edilmelidir. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez cilt temizliği yapılmalıdır. Cilt yüzeyini tahriş edebilecek temizleyicilerden kaçınılmalı ve cildin doğal yağlarını koruyan, nemlendirici özelliklere sahip temizleme ürünleri kullanılmalıdır.

Ilık Su Kullanımı

Duş alırken veya yüz yıkarken aşırı sıcak veya aşırı soğuk su kullanımı cildin kurumasına neden olabilir. Cilt için ılık su kullanmak, cildin nem dengesini koruyabilir. Ayrıca, banyo sonrasında hemen nemlendirici uygulamak su kaybını önlemeye yardımcı olacaktır.

Nazik Peeling Uygulaması

Haftada bir veya iki kez, nazik bir peeling ürünü kullanarak ciltteki ölü hücreleri ve kurumuş deriyi temizlemek cildin daha sağlıklı bir görünüm kazanmasına yardımcı olur. Ancak, aşırı peeling uygulamak cildi tahriş edebilir, bu nedenle dikkatli kullanılmalıdır.

Yoğun Nemlendirme

Kuru ciltler için cildi yoğun nemlendirme kış aylarında daha da önemlidir. Su bazlı veya yağ bazlı nemlendiriciler kullanılabilir. Cildin ihtiyacına bağlı olarak gün içinde birkaç kez nemlendirici uygulamak faydalı olacaktır. Ayrıca cilt bakım rutinlerinde daha yoğun ve nemlendirici özelliklere sahip ürünleri tercih etmelidirler. Cildin için en uygun nemlendirici etkileri arıyorsan Kuru Ciltler İçin Bakım Ürünleri kategorisine göz atabilirsin.

Yağ Bazlı Ürünler

Kuru cilt tipi için yağ bazlı ürünler, özellikle kış aylarında, cilde derinlemesine nüfuz ederek ekstra nem sağlayabilir. Gece kullanılan yağ bazlı serumlar veya kremler, cildin gece boyunca yeniden yapılanmasına yardımcı olabilir.

Su İçmek:

İçeriden alınan su, cildin nem dengesini korumaya yardımcı olabilir. Bu nedenle, gün içinde yeterli miktarda su içmek kuru cilde sahip olanlar için önemlidir.

Beslenmeye Dikkat:

Omega-3 yağ asitleri içeren besinler, avokado, zeytinyağı gibi sağlıklı yağlar, C vitamini içeren meyve ve sebzeler gibi besinler cildin sağlığını destekleyebilir.

The Purest Solutions Kuru Cilt Tipi İçin Ürünler

Doğru bakım rutini ve cilt yapısına uygun ürünlerle kuru cildi nemlendirmek ve beslemek mümkün. Kuru bir cilde sahipsen merak etme! Kış aylarında cildini nemlendirecek ve besleyecek clt bakım ürünlerini The Purest Solutions’ta bulabilirsin. Kış aylarında cilt kuruluğu nasıl geçer, hangi ürünleri kullanmalıyım dersen işte senin için bazı cilt bakım ürünü önerilerimiz;

Cilt bakım rutininin ilk adımında cildini kuru ciltlere özel bir temizleyici ile temizlemeye özen göstermelisin.  Cilt bariyerine zarar vermeden cildin makyaj, kir, yağdan arındırılmasında yardımcı olacak bir temizleme jeli ile cilt temizliğine başlayabilirsin. Hyaluronik Asit Temizleme Jeli, cildini nazikçe temizlemenin yanı sıra ciltteki nemin artmasına yardımcı olacak. Cilt temizliğinin ardından Glikolik Asit Mavi Tonik ile cildini arındırabilirsin. Sebum salgısının dengeleyip cilt hücrelerini yenileyerek cildin pürüzsüz, yumuşak ve nemli bir görünüm kazanmasına yardımcı olur.

Tonik ile cildini makyaj ve kir kalıntılarından iyice arındırdıktan sonra Hyaluronik Asit Serum  ile cildini çok boyutlu nemlendirebilirsin. Cildin elastikiyetini arttırmaya yardımcı Hyaluronik Asit serum, cildin daha sıkı ve dolgun görünmesine yardımcı olur. Bakım rutininin son adımını yoğun nemlendirme etkili bir nemlendirici ile bitirebilirsin. 24 saat etkili Nemlendirici Krem cildin nem bariyerini güçlendirmeyi hedefleyerek cildin daha canlı, dolgun ve yumuşak gözükmesine yardımcı olur.

Kuru cilt tipine sahipsen, cildin için en doğru bakım rutinini uygulayarak kış aylarında cildini nemlendirip besleyebilirsin. Ancak, her cilt farklı olduğunu unutma. Cildinin ihtiyaçlarına göre rutinini uyarlayarak soğuk havalarda nemli ve pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsin!

Diğer Bloglar

Image

Arbutin Cilt Bakım Serumu ile Lekelerle Savaşın!

Her leke, cildin kendine özgü hikayesini anlatır ve onu oluşturan faktörlerin bir yansımasıdır. Güneşin sıcak ışıklarından hormonal değişimlere, yaşlanma belirtilerinden cilt yaralanmalarına kadar, birçok faktör cilt üzerinde leke ve iz bırakabilir. Ancak, bu izlerin bize anlattığı hikayeyi dönüştürmek mümkündür. İşte bu noktada, arbutin cilt bakım serumu sahneye çıkıyor.

Image

Mevsim Geçişlerinde Cildimizin Daha Fazla İlgiye İhtiyacı Var!

Mevsimlerin dönüşümü, doğanın bize sunduğu büyüleyici bir gösteridir. Ancak bu dönemlerde, cildimiz de bu değişime ayak uydurmak için biraz daha ilgiye ihtiyaç duyar. İster ilkbaharın tazeliğine, ister sonbaharın romantizmine kapılsın, cildimiz her mevsimde farklı zorluklarla karşılaşabilir. Bu değişen doğa koşulları, cilt bakım rutinimizi de yeniden gözden geçirmemizi gerektirir.

Image

Cilt Bariyeri Hakkında Her Şey!

Cilt bariyeri, vücudumuzun en dış tabakası olan cildin önemli bir parçasıdır ve dış etkenlerden gelen zararlı maddelerin cildimize nüfuz etmesini önler. Bu koruyucu bariyer, cildin nemini korur, enfeksiyonlara karşı savunma sağlar ve cildin sağlıklı bir görünümde kalmasını sağlar. Ancak, çevresel faktörler, yanlış cilt bakım ürünleri veya genetik faktörler nedeniyle cilt bariyeri zayıflayabilir ve ciltte kuruluk, tahriş ve hassasiyet gibi sorunlara yol açabilir. Bu nedenle, cilt bariyerinin işlevini anlamak ve doğru bakımı sağlamak cilt sağlığı için hayati öneme sahiptir. Bu yazıda, cilt bariyeri nedir, nasıl çalışır ve nasıl korunması gerektir detaylı bir şekilde ele alacağız.

Image

Vitaminlerin A,B,C'si: Vitaminlerin Cilde Etkileri Nelerdir?

Cildimiz, vücudumuzun yüzeyindeki en büyük organdır ve dış dünyaya karşı bir kalkan görevi görür. Cilt bariyeri dış etkenlere karşı koruma sağlarken çevresel faktörlere maruz kalır ve bu da cildimizin yıpranmasına neden olabilir. Zamanla yıpranan cildi yenilemek ve daha canlı bir görünüm kazandırmak elimizde. Nasıl mı? Cildimizi içten ve dıştan sağlıklı besleyerek cilt sağlığını korumak mümkün!

The Purest Solutions, Academy

Cilt bakım meraklıları is here😍🤘