Cildiniz Nemsiz mi, Kuru mu? Kuru Bir Cildi Anlamanın ve Nemlendirmenin Yolları

Cildiniz Nemsiz mi, Kuru mu? Kuru Bir Cildi Anlamanın ve Nemlendirmenin Yolları

Kuru cilt sizler için ne ifade ediyor? Kış aylarının içinde olduğumuz bu dönemde bakım rutininize artılar katacak yepyeni bir içerik ile sizlerleyiz! Son zamanlarda cildinizi gergin, hassas ve normalden daha kuru mu hissediyorsunuz? Yoksa bu her zaman böyle miydi? 

Yaşadığınız hassasiyet, kuruluk ve cansızlık cildinizin nem kaybettiğine işarettir. Her ne kadar belirtileri aynı veya benzer olsa bile, unutmayalım nemsiz ve kuru cilt arasında aslında büyük farklar bulunuyor. Bu nedenle kuru ciltler için nemlendirici ya da güneş kremi arayışına girmeden önce cildinizin gerçekten kuru mu yoksa nemsiz mi olduğunu iyi analiz etmelisiniz. Peki bunu nasıl ayırt edebilirsiniz? İşte kuru ve nemsiz cildin farklılıkları…

 

Cildinizin Kuru Olduğunu Nasıl Anlarsınız?

 

Kuru cildi genetik faktörler ile belirlenen ve cildin nem değil de yağ kaybı olarak özetleyebiliriz. Cilt bariyerinde önemli rollere sahip yağların yetersiz üretimine veya üretilmemesine bağlı olarak cildin ürettiği nemi içine hapsedememe durumu şeklinde ifade edilebilir. Hatta kuru cildin nedenleri arasında hormonların olduğunu da söyleyebiliriz. Kuru cilt doğuştan gelen bir cilt tipi olduğundan değişmesi pek mümkün değildir ancak belirtileri ortadan kaldırmak ve günlük cilt konforu sağlamak mümkündür. Nemsiz cilt ise bir cilt tipi değil, cilt problemidir ve genelde dış faktörler( yanlış kozmetik uygulamalar, mevsimsel değişiklikler, sağlıksız beslenme, sigara , alkol vb) kaynaklı oluşur ve belirtileri ortadan tamamen kaldırmak mümkündür. Tüm cilt tipleri (buna yağlı ciltler de dahil) nemsiz kalabilir.

 

 

Kuru Ciltlere Nasıl Bakım Yapılmalı?

 

Kuru ciltler, tıpkı diğer cilt tipleri gibi özenli bakım gerektirir. Gerekli bakım sağlanmayan yüz tiplerinde gerginlik, kızarıklık, pullanma, cansızlık ve donukluk etkileri gözlemlenir. Bu nedenle yüz yıkama jelleri, tonikler, serumlar ve tüm nemlendiricilerde nem takviyesinde bulunacak ürünlere yönelmek gerekir. Özellikle kuru ciltler için güneş kremi ve nemlendirici seçerken içerikler iyi incelenmeli ve etkileri gözlemlenerek kullanım süreci belirlenmelidir.  Aynı zamanda kuru ciltler için maske desteği oluşturulabilir. Sizlere kuru ciltler için kullanılabilecek harika ürün önerileri oluşturduk. Aşağıdan göz atabilirsiniz!

Hydration Booster Daily Moisturizing Cream

Şüphesiz ki kuru ciltlerin en sevdiği bakım ürünü “Hydration Booster Daily Moisturizing Cream”. Cildin günlük nem ihtiyacını karşılayacak Pentavitin, Ceramide ve 4D Hyaluronik Asit ile zenginleştirilerek formüle edilmiştir. Cilde esneklik ve nem dengesi kazandırır. Cildin nem bariyerini güçlendirmeye yardımcı olur ve yaşlanma belirtilerini en aza indirmeyi hedefler. Cildin daha canlı, dolgun ve pürüzsüz gözükmesine yardımcı olur. Sabah ve akşam tüm cilde uygulamaya uygundur. Temizlenmiş ve arındırılmış cilde masaj hareketleri ile uygulayabilirsiniz. Sağladığı mükemmel nem ve yumuşaklığa siz de bayılacaksınız!

Intensive Hydration Serum Hyaluronic Acid

Bu ürün cildin kaybettiği nemin geri kazandırılmasını ve korunmasını hedefler. Cildin nemli, ışıltılı ve yumuşak bir görünümde olmasına yardımcı olur. Cilt temizliğinin ardından gündüz ve gece birkaç damla şeklinde uygulayabilirsiniz. Güçlü içeriği ile cildinizi yumuşacık hissettirir ve cansız görünümü kısa sürede yok eder. Sizde cilt bakımı rutininize dahil edebilir ve mükemmel nem koruması sağlayabilirsiniz. 

 

İktiyozis, Kserozis, Egzama Gibi Rahatsızlıklarda Hangi Ürünlere Yönelmek Gerekir?

 

İktiyozis yani balık pulu hastalığı, egzama ya da bunun gibi gibi hassas durumlarda herhangi bir cilt bakım ürünü denemeden önce hekiminize başvurunuz. Alfa-hidroksi asitler, üre veya propilen glikol içeren losyonlar cilt nemini artırmak konusunda destek verebilir. Seramidler ve diğer lipidleri içeren cilt kremleri de yaşanan pullanmaya iyi gelebilmektedir.

Yorum bırak

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.