Image
8/24/23

Azelaik Asit Nedir, Ne İşe Yarar?

Modern cilt bakımı ürünleri, günümüzde daha önce hayal bile edemediğimiz sonuçlara ulaşmamızı sağlıyor. Bu yolda keşfedilen aktif bileşiklerden biri de "azelaik asit". Doğadan gelen bu sihirli bileşik, cilt sağlığını ve güzellik standartlarını bir adım öteye taşıyor. Haydi, azelaik asitin dünyasına keyifli bir yolculuk yapmaya ne dersiniz?

Azealik Asit Nedir?

Azelaik asit, adını belki daha önce duymadığınız fakat cilt bakımının yıldız oyuncularından biri olan bir organik bileşiktir. Arpa, buğday ve çavdar gibi tahıllarda doğal olarak bulunan bu asit çeşidi cilt bakım ürünlerine eklendiğinde cildin güzelliğine ve sağlığına önemli katkılar sağlar. 

Azelaik asit, beyaz veya hafif sarımsı bir toz şeklinde elde edilir ve cilt bakım ürünlerinde jeller, kremler veya serumlar şeklinde karşımıza çıkar. Antimikrobiyal özelliği ile mikrop üremesini engelleyici ortam oluşturur ve antienflamatuar özelliği ile de kızarıklık, yanma, kaşıntıyı azaltıcı etkiye sahiptir. Azelaik asit diğer asitlere kıyasla daha nazik bir soyucudur bu sebeple hassas ciltler için de uygundur. Cilt tonunu ve dokusunu iyileştirmeye yardımcı olan azelaik asit özellikle akne ve roza hastalığının tedavisinde kullanılmaktadır. Akne ve iltihaplanlamalara sebep olan bakterilerinin varlığını azaltır ve ciltte meydana gelen kızarıklık, düzensiz cilt tonu problemlerini tedavi eder. Bununla beraber cilt çatlaklarını sınırlamaya yardımcı olabilecek keratin üretimini de azaltır.

Azealik Asit Nerelerde Kullanılır?

Akne Tedavisi: Azelaik asit, hafif ve orta düzeyde akne vakalarının tedavisinde kullanılır. Aknenin ana nedenlerinden biri olan bakterileri hedef alarak sivilce oluşumunu engellemeye yardımcı olabilir. Ayrıca daha önceki sivilcelerden kaynaklanan lekeler ve izler, birçok insan için cilt sorunları arasında yer alır. Azelaik asit, cilt hücrelerinin yenilenmesini destekleyerek akne izlerinin görünümünü azaltabilir.

Cilt Tonu İyileştirilmesi: Pigmentasyon sorunları, cilt tonunun düzensizleşmesine neden olabilir. Azelaik asit, melanin üretimini dengeleyerek cilt tonunu daha homojen hale getirebilir. Bu sayede güneş lekeleri, koyu lekeler ve hiperpigmentasyon gibi sorunlarla mücadele edebilir.

Rosacea Tedavisi: Rosacea yani halk ağzıyla bilinen adı gül hastalığı, ciltte kızarıklık, şişlik ve tahrişe neden olan bir cilt rahatsızlığıdır. Azelaik asit, bu tür inflamatuar tepkilere karşı sakinleştirici etki gösterebilir ve rosacea belirtilerini hafifletebilir.

Azelaik Asitin Cilde Faydaları Nelerdir?

  1. Akne sorunlarını azaltmaya yardımcı olur. Azelaik asit, akneli ciltte bulunan çeşitli aerobik ve anaerobik mikroorganizmalara karşı bakteriyostatik ve bakterisidal özellikler gösterir. Kistik akneler için tercih edilen bir asit türüdür. Antiinflamatuar etkisi ile lekelerin zaman içinde açılarak daha az görünür olmasına yardımcı olur. Hücre yenilemesini arttırarak cilt tonunu eşitlenmesini hızlandırır.
  1. Ciltte oluşan kızarık görünümü tedavi eder. İçeriği sayesinde hücrelerin normal büyüme sürecini düzenler. Roza gibi damar genişlemesi ile oluşan rahatsızlıklarda oluşan kızarık görüntüyü tersine çevirmekte etkilidir.
  1. Peeling etkisine sahiptir. Düzenli kullanım ile beraber cilde peeling etkisi yaparak pürüzsüz bir görünüm elde edilmesini sağlar. Genişlemiş gözenek görüntüsünü azaltır. Peeling etkili bir azelaik asit içeriği arıyorsanız Arındırıcı ve Aydınlatıcı Enzim Kırmızı Toz Peeling’e göz atabilirsiniz. Anında peeling etkisi ile cildin yenilenme döngüsünü hızlandırırken daha parlak ve canlı bir görünüm kazanmasına yardımcı olur.
  1. Yaşlanma belirtilerini azaltır. Reaktif oksijen türlerini içerdiği için cilt lekelerini ve renk tonunu eşitleyerek daha genç ve sağlıklı görünen bir cilt görünümü sağlar.

Azealik Asit Nasıl Kullanılır?

Azelaik asiti doğru şekilde kullanmak, maksimum fayda sağlamasına ve cilt reaksiyonlarını olabildiğince en aza indirgemeye yardımcı olur.Azelaik asiti nasıl kullanılır merak ediyorsanız işte uygularken dikkat etmeniz gereken bazı detaylar:

Azelaik asiti yüzünüze uygulamadan önce cildinizi temizlemelisiniz. Temiz cilt, ürünün daha iyi emilmesine yardımcı olur.Azelaik asit bazı insanlarda hafif bir yanma, karıncalanma veya kızarıklığa neden olabilir. Bu normal bir reaksiyon olabilir, ancak ciltte rahatsızlık hissi devam ederse ürünü kullanım sıklığını azaltmayı veya cilt bakım rutininizden çıkarmayı düşünebilirsiniz.

Göz çevresi ve dudak çevresine değdirmeden ince bir tabaka halinde cildinize emene kadar nazikçe masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Hassas ciltlerde iki günde bir uygulanabilir, ilerleyen kullanımlarda olumlu sonuçlara göre sabah ve akşam olmak üzere günlük kullanıma geçilebilir. 

Azelaik Asit İle Birlikte Kullanılmaması Gereken Ürünler Nelerdir?

Azelaik asit ve retinolun cilt bakım rutininde birlikte kullanılmaması önerilmektedir. Bu kombinasyon hassas ciltlerde kızarıklık ve yanma hassasiyetini arttırabilir.  Azelaik asit kullanılan cilt bakımı rutininde Niasinamid ve C vitamini ile birlikte kullanılabilir. 

The Purest Solutions Arındırıcı ve Aydınlatıcı Azelaik Asit Toz Temizleyici

The Purest Solutions’ın arındırıcı ve aydınlatıcı etkili Azelaik Asit Ve Malik Asit Enzim Toz Temizleyici’si içerdiği meyve asiti parçacıklar sayesinde cildinizi nazikçe temizler ve arındırır. Cildin yenilenme döngüsünü hızlandırarak, cilt tonu farklılıklarını azaltır, gözeneklerde küçülme ve temizlenmenin yanı sıra nem oranının arttırması ile cilde dolgun bir görünüm sağlar. Geniş ve tıkanmış gözeneklere sahipseniz, akne problemleriyle mücadele ediyorsanız günlük cilt bakım rutininize ekleyebilirsiniz. 

Azelaik Asit Toz Temizleyici’yi uygularken; kutu içerisinde yer alan ölçekle ince toz parçacıklarını elinize alın ve yeterli miktarda su ile hafif bir köpüğe dönüşene kadar karıştırmalısınız. Köpüğü masaj hareketleriyle cildinize uygulayın. Uygulamadan sonra yüzünüzü bol su ile yıkamalısınız. Gece rutininizde kullanılması tavsiye edilir.

Diğer Bloglar

Image

Arbutin Cilt Bakım Serumu ile Lekelerle Savaşın!

Her leke, cildin kendine özgü hikayesini anlatır ve onu oluşturan faktörlerin bir yansımasıdır. Güneşin sıcak ışıklarından hormonal değişimlere, yaşlanma belirtilerinden cilt yaralanmalarına kadar, birçok faktör cilt üzerinde leke ve iz bırakabilir. Ancak, bu izlerin bize anlattığı hikayeyi dönüştürmek mümkündür. İşte bu noktada, arbutin cilt bakım serumu sahneye çıkıyor.

Image

Mevsim Geçişlerinde Cildimizin Daha Fazla İlgiye İhtiyacı Var!

Mevsimlerin dönüşümü, doğanın bize sunduğu büyüleyici bir gösteridir. Ancak bu dönemlerde, cildimiz de bu değişime ayak uydurmak için biraz daha ilgiye ihtiyaç duyar. İster ilkbaharın tazeliğine, ister sonbaharın romantizmine kapılsın, cildimiz her mevsimde farklı zorluklarla karşılaşabilir. Bu değişen doğa koşulları, cilt bakım rutinimizi de yeniden gözden geçirmemizi gerektirir.

Image

Cilt Bariyeri Hakkında Her Şey!

Cilt bariyeri, vücudumuzun en dış tabakası olan cildin önemli bir parçasıdır ve dış etkenlerden gelen zararlı maddelerin cildimize nüfuz etmesini önler. Bu koruyucu bariyer, cildin nemini korur, enfeksiyonlara karşı savunma sağlar ve cildin sağlıklı bir görünümde kalmasını sağlar. Ancak, çevresel faktörler, yanlış cilt bakım ürünleri veya genetik faktörler nedeniyle cilt bariyeri zayıflayabilir ve ciltte kuruluk, tahriş ve hassasiyet gibi sorunlara yol açabilir. Bu nedenle, cilt bariyerinin işlevini anlamak ve doğru bakımı sağlamak cilt sağlığı için hayati öneme sahiptir. Bu yazıda, cilt bariyeri nedir, nasıl çalışır ve nasıl korunması gerektir detaylı bir şekilde ele alacağız.

Image

Vitaminlerin A,B,C'si: Vitaminlerin Cilde Etkileri Nelerdir?

Cildimiz, vücudumuzun yüzeyindeki en büyük organdır ve dış dünyaya karşı bir kalkan görevi görür. Cilt bariyeri dış etkenlere karşı koruma sağlarken çevresel faktörlere maruz kalır ve bu da cildimizin yıpranmasına neden olabilir. Zamanla yıpranan cildi yenilemek ve daha canlı bir görünüm kazandırmak elimizde. Nasıl mı? Cildimizi içten ve dıştan sağlıklı besleyerek cilt sağlığını korumak mümkün!

The Purest Solutions, Academy

Cilt bakım meraklıları is here😍🤘