Niacinamide Nedir? Nasıl Kullanılır?

Niacinamide Nedir? Nasıl Kullanılır?

Niacinamide, son dönemde özellikle akne problemi yaşayan kişilerin araştırmakta olduğu bir içerik olarak karşımıza çıkıyor. Cildimizi besleyen ve destekleyen birçok farklı bileşen mevcut. Niacinamide de aslında bunlardan biri. Suda çözünebilen B vitamini formu olan niacinamide, cilt bakım içeriklerinde nikotinik asit olarak da isimlendirilmektedir. Özellikle C vitamini ile desteklendiğinde ciltte önemli iyileşmelere olanak tanır. Peki Niacinamide nasıl kullanılır? Hangi cilt bakım ürünlerinde tercih edilmelidir?

Hepimiz aydınlık ve canlı görünen bir cilde sahip olmayı istiyoruz. Bu bileşen cilde aydınlık görünüm kazandırma, nemlendirme, cilt bariyerini güçlendirme ve hassasiyeti azaltma adına büyük bir rol üstlenir. Bölgesel olarak uygulandığında cilt üzerinde iltihap önleyici etkilere sahiptir. Bu nedenle yüzünüzde yerleşmiş sivilceleriniz bulunuyor ve bu sivilceler kuruyor olsa dahi aynı yerde tekrar oluşmayı sürdürüyorsa cilt bakımınıza Niacinamide içeriğini eklemeniz gerekiyor demektir.

 

Niacinamide’in Cilde Faydaları Nelerdir?  

 

Niacinamide içeren besinler tüketmek ve bu bileşeni bakım serumu ya da cilt toniklerinde kullanmak, gözle görülür olumlu etkiler sağlayacaktır. Düzenli kullanım ile Niasinamid’i oldukça seveceğinize eminiz! Çünkü renk eşitsizliklerini yok etmek, akne iltihaplarını hafifletmek konusunda son derece başarılı. Tabii ki bu konuda seçim yaparken ürün içeriklerini mutlaka incelemelisiniz. Aynı zamanda kullandığınız asitli içerikler mevcut ise etkileşimini göz önünde bulundurmalısınız. Cilt bakımında birden fazla etkin asidi aynı anda kullanmak hassasiyete yol açabilir. Bu konuda “Aktif İçerikler “ sayfamızı ziyaret edebilir ve içeriklerin detaylarını okuyabilirsiniz.

 

Niacinamide Her Gün Kullanılır Mı?

 

Niacinamide cilt bakım ürünlerinde her gün kullanılabilir mi? Sorusu birçok kişinin merak ettiği bir husus. Kullandığınız cilt bakım ürünü bu konuda size yol gösterecektir. Örneğin leke gidermeye yardımcı - cilt tonu eşitleyici The Purest arbutin serumu sabah ve akşam olarak günlük kullanabilirsiniz. Her ürün için özelleştirmiş olduğumuz içerik ve kullanım detayları sayfalarını ziyaret ederek inceleme yapabilirsiniz.

 

Niacinamide Ne Sıklıkla Kullanılır?

 

Sabah ve akşam olarak günlük bazda kullanılabilir bir içeriktir. Fakat kullanım sıklığı ürüne bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Tıpkı Niasinamid gibi diğer tüm cilt bakım ürünlerinde de tek kullanım ile mucize beklemek doğru bir yaklaşım olmaz. Önemli olan düzenli kullanım sağlamak ve cilt temizliğine özen göstermektir. 

 

Niacinamide Etkisini Ne Zaman Gösterir?

 

Cilt lekelerini azaltma ve yeni leke oluşumuna karşı kullanılabilecek en iyi içerik olan Niacinamide, yapılan çalışmalarda birçok kişide günlük kullanımdan 12 hafta sonra sonuç göstermiştir. Ancak belirtmekte yarar var ki bu etki, kullandığınız cilt bakım ürünleri ve diğer aktif içeriklere göre değişkenlik gösterebilir. Niacinamide içeren güneş kremi ya da serumların etkileri de buna bağlı değişkenlik gösterecektir. Cilt yapınıza göre kendinize özgü bir rutin yaratmak istiyorsanız “Çözümler” kategorisini incelemenizi tavsiye ederiz. Böylece cilt yapınız ve sorunlarınıza yönelik en iyi içeriklere sahip ürünleri keşfedebilirsiniz.

 

Niacinamide Leke İzlerini Geçirir Mi?

 

Niasinamid leke izlerinin rengini açar ve düzenli kullanım ile yok olmasına destek sunar. Kızarıklık görünümünü hafifletir. Cildinizin yapısını onarır ve yeni leke oluşumunu önler. Uzun süreli geçmeyen lekeleriniz bulunuyorsa “Bha %2 Oil Control Toner & Siyah Nokta Hedefli, Yağlanma, Gözenek Dengeleyici Tonik” ürününü deneyebilirsiniz. Eğer bu konuda serum desteğine ihtiyacınız var ise “Leke Gidermeye Yardımcı Cilt Tonu Eşitleyici Cilt Bakım Serumu” size yardımcı olacaktır. Bu ürün düzenli kullanım ile daha canlı ve aydınlık bir cilt görünümü kazanılmasını destekler.

 

Niacinamide ve C Vitamini Birlikte Kullanılır Mı?

 

Öncelikle eğer kimyasal asitlere yeni başlıyorsanız, kendi cilt tipinize ve cilt sorununuza göre bir asit belirleyip çok düşük oranlarda asit içeren ürünlere cildinizi alıştırarak başlamalısınız. C vitaminini, niacinamid  içerikleri ile bir arada kullanırken dikkat etmekte yarar olacaktır. Eğer cildiniz bu birleşime kızararak tepki gösterir ise bu içerikleri dönüşümlü olarak kullanmanız gerekir. 

 

Retinol Mü Yoksa Niacinamide Mi?

 

İki bileşen de güçlü etkilere sahiptir. Bu nedenle iki ürünü aynı anda kullanmaya başlamak olumsuz sonuç yaratabilir. Cilt probleminize göre farklılaşmak ile birlikte önce Retinol kullanmaya başlayıp ardından dönüşümlü olacak şekilde Niacinamide ürününü kullanabilirsiniz. Retinol sebum dengesi sağlayan bir içeriktir. Yaşlanma karşıtı bakım sunar. A vitamini eksikliğinin giderilmesine de yardımcı olur. 

 

Hyaluronic Asid Mi Yoksa Niacinamide Mi?

 

Her ikisi de cildi derinlemesine nemlendirmeye ve donuk görünümü canlandırmaya destek olur. Fakat bununla birlikte ciltte eşit ton ve doku oluşturmak istiyorsanız Niasinamide daha güçlü bir içerik olacaktır. Yine de Hyaluronic asitli bir temizleme jeli kullanarak etkilerini görebilirsiniz. Akşam bakımınızda ise Niacinamide içeren serum ya da kremler ile bakımınızı tamamlayabilirsiniz.

 

Niasinamid ile Niasin Aynı Şey Mi?

 

Niasinamid ve niasin aynı şeyler değildir. İki ayrı B3 vitamini olarak isimlendirilebilirler. Ek bir bilgi olarak vücudumuz aldığımız niasin takviyelerinden niacinamide üretebilir.

Yorum bırak

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.