Arbutin Nedir? Cilde Faydaları Nelerdir?

Arbutin Nedir? Cilde Faydaları Nelerdir?

Cilt bakımı, sağlıklı bir cilt elde etmek için oldukça önemlidir. Cilt bakımı rutininde kullanılan pek çok malzeme ve bileşen vardır. Bunlardan biri de arbutin adlı doğal bileşendir. Arbutin, cilt beyazlatıcı ve leke giderici özellikleriyle tanınan bir maddedir. Bu içerikte, arbutin nedir?, Cilde faydaları nelerdir ve kullanımı nasıl konusunda nelere dikkat edilmelidir? gibi soruları yanıtlıyor olacağız…

 

Arbutin Nedir?

 

Arbutin, doğada bulunan bir bileşiktir. Bitkilerde doğal olarak oluşan bir fenolik glikozittir. Yaban mersini, ahududu, yabani çilek, üzüm ve armut gibi pek çok meyve ve sebzede bulunabilir. Ancak, en yüksek konsantrasyonu, ayı üzümü olarak da bilinen yaban mersini yapraklarında bulunur.

 

Arbutin'in Cilde Faydaları

 

Arbutin, cildin daha parlak ve sağlıklı görünmesine yardımcı olabilir. Günümüzde çok çeşitli olumlu etkileriyle birçok üründe yer almaktadır. Aşağıda sizler için arbutinin cilde faydalarını sıraladık.

1. Cilt Beyazlatma

Arbutin, cilt beyazlatma özellikleriyle tanınır. Melanin üretimini azaltarak ve ciltteki koyu lekeleri aydınlatarak cildin daha beyaz ve parlak görünmesine yardımcı olur.

2. Antioksidan Özellikleri

Arbutin, antioksidan özellikleri sayesinde cildi serbest radikallerden korur. Böylelikle, yaşlanma etkilerini azaltabilir ve cildin daha genç görünmesine destek verir. 

3. Anti-inflamatuar Özellikleri

Arbutin, ciltteki inflamasyonu azaltarak cildin daha sağlıklı ve dinç görünmesini sağlar. 

4. Nemlendirici Özellikleri

Arbutin, cildi nemlendirir ve nem kaybını önler. Bu sayede, cildin daha nemli ve canlı görünmesine yardımcı olabilir.

 

Arbutin Nasıl Kullanılır?

 

Arbutin, cilt bakım ürünlerinde kullanılan bir bileşendir. Genellikle serum, krem veya losyon formunda bulunur. Arbutin içeren ürünlerin kullanımı oldukça kolaydır. Ürünü, cildinize uygun bir şekilde kullanabilirsiniz. Ancak, ürünün nasıl kullanılacağına dair her zaman ürünün etiketindeki talimatları takip etmelisiniz. Eğer cildinizdeki koyu lekelerden rahatsızsanız ve bunu günlük kullandığınız ürünler ile onarmak istiyorsanız arbutin size çok uygun bir içerik olabilir. Yine de kullandığınız diğer bileşenler ile değerlendirmeli ve eğer cilt için ilaç kullanıyorsanız mutlaka hekiminize danışmalısınız.

 

Arbutin ile kullanılmaması gereken içerikler nelerdir?

 

Doğada ve cilt bakımında son derece etkili sonuçlar elde edilebilecek birçok içerik mevcuttur. Fakat bu içeriklerin hepsini her zaman bir arada kullanamayız. Hassasiyet, tahriş ya da farklı olumsuz sonuçlara yol açabilirler. Bu nedenle arbutin kullanırken dikkat etmeniz gereken bazı içerikler bulunuyor. 

 

Arbutin ile niacinamide kullanılır mı?

 

Her iki içerik de cilt lekeleri üzerinde başarılı sonuçlara sahiptir. Bu nedenle iki içeriği farklı ürünlerle aynı anda kullanmak doğru olmayacaktır. Bunun yerine uygun oranlara sahip niacinamide ve arbutin içeren serum tercih edebilirsiniz. Asit ve farklı bileşenler bir araya geldiğinde hassasiyet yaratabilir. Yeni bir içerik kullanmak istediğinizde hali hazırda kullandığınız cilt bakım ürünleri ile etkileşimini mutlaka göz önünde bulundurmalısınız. 

 

Arbutin ile C vitamini kullanılır mı?

 

Bu iki içerik bir arada tercih edilebilir. Günlük rutininizde sabah yeni bir güne uyandığınızda c vitamini tercih edebilir ve gün sonunda ise gece bakımında arbutin uygulayabilirsiniz. Eğer yüzünüz fazla hassas ise bir gün C vitamini diğer gün ise arbutin ürün kullanabilirsiniz. Böylece hassasiyet oluşabilme oranını minimum seviyeye indirgersiniz.

 

Arbutin serum önerileri

 

 En iyi arbutin serum ya da arbutin serum önerileri gibi araştırmalar yapıyorsanız size iyi bir tavsiye verebiliriz. “The Purest Leke Gidermeye Yardımcı Cilt Tonu Eşitleyici Cilt Bakım Serumu 30 Ml (Arbutin %2 + Hyaluronic Acid)” Gelin ürün detaylarına göz atalım…

Cilt tonu eşitsizliklerinin giderilmesine yardımcı olur, düzenli kullanım ile daha canlı ve aydınlık bir cilt görünümü kazanılmasını destekler. Hamilelik lekesi, Akne lekesi, Yaşlılık lekeleri ve Güneş lekesi şikayetleri olanların kullanabileceği bir üründür. Cilt temizliğinin ardından gündüz ve gece birkaç damla şeklinde uygulayabilirsiniz.

 

 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8301119/

Yorum bırak

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.