Azelaik Asitin Cilde Faydaları Nedir?

Azelaik Asitin Cilde Faydaları Nedir?

Azelaik asit, tam tahıllarda bulunan doğal bir dikarboksilik asittir. Suda ve alkolde çözünen beyaz bir toz halindedir. Ayrıca cilt için sayısız faydası nedeniyle cilt bakım ürünlerinde yaygın olarak kullanılan bir bileşendir. Azelaik asit, gözenekleri açmaya, iltihaplanmayı azaltmaya ve cildi aydınlatmaya yardımcı olur. Doğru cilt bakım ürünleri ile bir arada kullanıldığında çok iyi sonuçlar elde etmenizi sağlar. Bu blog içeriğimizde azelaik asit bileşeni ile ilgili tüm detayları ele alıyor olacağız. Dilerseniz başlayalım!

 

Azelaik Asit ne işe yarar ve nasıl çalışır?

 

Azelaik asit, ciltte bakteri üremesini engelleyerek, iltihaplanmayı azaltarak ve fazla yağ üretimini önleyerek çalışır. Ayrıca cildi çevresel hasarlardan korumaya yardımcı olan antioksidan özelliklere sahiptir. Azelaik asit parlamayı önleyen, cilt renk eşitsizliklerine yol açabilen ölü cilt hücrelerini arındırmayı sağlar. Başta cilt olmak üzere yaşlanma karşıtı bakım ve saç bakımında büyük bir rol üstlenir.

 

Azelaik Asitin Cilde Faydaları

 

Azelaik asidin cilt için sayısız faydası vardır. Bunlardan bazılarını aşağıda sizler için sıraladık…

A. Akne için Azelaik Asit

Azelaik asit, ciltte bakteri üremesini engelleme ve fazla yağ üretimini önleme kabiliyeti nedeniyle akne için popüler bir tedavi yöntemidir. Özellikle hafif ila orta dereceli akne tedavisinde etkilidir ve akne izlerinin görünümünü azaltmaya yardımcı olabilir.

B. Rosacea için Azelaik Asit

Rosacea, kızarıklık, kızarma ve sivilcelere neden olabilen kronik bir inflamatuar cilt durumudur. Azelaik asit, iltihaplanma ve kızarıklığın azaltılmasına yardımcı olurken aynı zamanda cildin genel görünümünü iyileştiren, rosacea için nazik ama etkili bir tedavidir.

C. Hiperpigmentasyon için Azelaik Asit

Hiperpigmentasyon, güneş hasarı, hormonal değişiklikler ve aknenin neden olabileceği yaygın bir cilt sorunudur. Azelaik asit, daha eşit bir cilt tonu için melanin üretimini destekleme kabiliyeti nedeniyle hiperpigmentasyon için etkili bir tedavidir.

D. Yaşlanma Karşıtı Bakım İçin Azelaik Asit

Azelaik asit, cildi kirlilik ve UV radyasyonu gibi çevresel hasarlardan korumaya yardımcı olan antioksidan özelliklere sahiptir. Ayrıca daha sıkı, daha genç görünen bir cilde yol açabilecek kolajen üretimini uyarmaya yardımcı olur.

 

Azelaik Asit içeren cilt bakım ürünleri nelerdir?

 

Azelaik asit içeren serum ya da peeling için birçok kişi araştırma yapıyor. Tabii ki bu konuda sizler için önerilerimiz mevcut. İşte azelaik asit önerileri ve cilt bakım rutininize dahil edebileceğiniz bazı ürünler…

T-Zone Oil Eraser 0,7 Azelaic Acid & 0,5 Beta Glucan

Yağ emici ve sebum dengeleyici formülü sebumu dengeleyerek parlaklık görünümünü azaltır. İçerdiği Azelaik Asit, Çay Ağacı Yağı ve Biberiye Ekstresi, ciltteki fazla sebumu dengeleyerek daha pürüzsüz bir görünüm elde edilmesini hedefler. T bölgesine uygulanan bir üründür. beyaz iz bırakmaması için aplikatör yardımıyla dairesel hareketlerle emdirerek uygulayabilirsiniz. Ciltte 5-10 dk kurumasını bekleyin. Formül kuruyup, beyaz ince bir tabaka halini aldıktan sonra bol su ile durulayabilirsiniz.

Fruit Enzyme Powder Exfoliator & Peeling - Toz Peeling (%0,6 Azelaic Acid & Malic Acid)

Anında peeling etkisi ile cildin yenilenme döngüsünü hızlandırır. Parlak ve canlı bir görünüm kazanmasına yardımcı olur. İçerdiği nazik kimyasal eksfoliyatörler Azeleic ve Malic Asit sayesinde, yağ, kir, ölü hücre ve makyaj kalıntılarından cildin arındırılmasına ve pürüzsüzleşmesine yardımcı olur. The Purest Solutions ürünlerinin daima favorilerinde yer alan meyve asitli peelingi kendi ölçeği ile kolayca kullanabilirsiniz. Ölçekle ince toz parçacıklarını elinize alın ve yeterli miktarda su ile hafif bir köpüğe dönüşene kadar karıştırın. Köpüğü gece rutininizde masaj hareketleriyle cildinize uygulayın. Sonrasında yüzünüzü bol su ile yıkayın. Aynı zamanda kullanım sonrasında güneş kremi ve nemlendirici desteğini ihmal etmeyin. 

Bilgi alınan kaynak : https://npistanbul.com/azelaik-asit-nedir-faydalari-nelerdir

 

Yorum bırak

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.