Ciltte Neden Lekeler Oluşur?

Ciltte Neden Lekeler Oluşur?

Yüzümüzün her zaman canlı, ışıltılı ve lekesiz görünmesini isteriz. Ancak çoğu zaman stresli yaşam temposu, kirli hava, güneş ışınları ve yetersiz cilt bakımı gibi faktörler ne yazık ki buna izin vermezler. Zamanla yüzümüzde lekeler görünmeye başlar. Bu da bizleri sürekli makyaj yaparak onları kamufle etmeye iter. Oysaki burada yapılması gereken en önemli şey, leke oluşumuna neden olan faktörü bularak onarma adına ilerleme sağlamaktır.

Güneş lekesi, sivilce sıkma sonucu meydana gelen akne lekeleri gibi farklı oluşumlar, cilt lekesi çeşitleri olarak karşımıza çıkar. Fakat önemle belirtmekte yarar var. Sivilceleri sıkmak uzun süre lekeler ile beraber yaşamanıza neden olacaktır. Bu nedenle onları sıkmak yerine akneli ciltlere özel temizleyici ve nemlendirici kullanmanız her zaman daha iyi sonuçlar elde etmenizi sağlayacaktır. Güneş lekelerinde ise hassasiyet ön plandadır. Yalnızca dışarı çıktığınızda değil, günün her anında ve mevsim fark etmeksizin güneş kremi kullanmayı ihmal etmemeniz gerekir. Etkili bir temizlik, lekelere ve güneşe özel bir destekleyici kullanarak sizde cilt lekelerinizi azaltabilirsiniz.

 

Cilt lekelerinden nasıl kurtulurum? 

 

Cildinizde son zamanlarda istenmeyen (sivilce lekesi, güneş lekesi gibi)  koyu lekelerin oluştuğunu fark ettiyseniz cilt yapınıza uygun bir bakım rutini yaratmanız gerekiyor demektir. Gelin günlük hayatımızı bir anda kabusa çevirebilen koyu lekeleri bir de yakından tanıyalım…

Koyu lekeler yani bilimsel adıyla hiperpigmentasyon, cildimize renk veren melanin isimli pigmentin çeşitli nedenlerden dolayı fazla salgılanması ve salgılandığı bölgeyi olduğundan koyu hale getirmesi ile oluşuyor.

 

Koyu lekeler genellikle şu durumlarda ortaya çıkabilir;

 

  • Güneş koruyucusuz güneşe fazla maruz kalmak veya sık solaryum kullanım alışkanlığı
  • Hamilelik boyunca oluşan hormonal değişimler
  • Bazı ilaç tedavilerinin yan etkileri
  • Akne, egzama vb. gibi cilt rahatsızlıkları veya ciltte oluşan yanık, yara vb. gibi durumlar sonrasında
  • Diyabet
  • Yanlış kullanılan kozmetik ürünler
  • Nadiren doğum kontrol haplarının kullanımı

En yaygın neden güneş hasarı olarak bilinmektedir. Bu nedenle önlem olarak en önemli adım, güneş koruyucu kullanmayı alışkanlık haline getirmektir. Güneş koruyucu kullanmak cildi koyu leke oluşumuna karşı korurken, hali hazırda var olan lekelerin daha da koyulaşmasını engelleyecektir. Lekelenmeye neden olan sebebi tespit edip güneş koruyucu kullanmayı da alışkanlık haline getirdiğiniz zaman kullanacağınız koyu leke karşıtı kozmetik ürünler daha etkili olmaya başlayacaktır.

 

Cilt lekelerine ne iyi gelir?

 

Koyu leke karşıtı ürün seçerken mutlaka etkili ve çözüm odaklı etken maddelerden oluşan bir ürün seçmeye çalışmalısınız. Aksi halde hem cildiniz zarar görebilir hem de zaman kaybedebilirsiniz. En önemlisi içeriğini tam olarak bilmediğiniz ürünleri kullanmak cildinize zarar verebilir, lekelerinizi daha belirgin hale getirebilir ve istenmeyen yan etkiler ile canınızı sıkıp keyfinizi kaçırabilir.

Cilt lekesi çözümleri için lekenin oluşum nedeni tespit edildikten sonra yüzünüzün temizliğine özen göstermek, 4 mevsim güneş koruması sağlamak, eğer akne lekesi mevcut ise yatıştırıcı serum ile destek vermek en iyi çare olacaktır.

Lekeler için ürün önerilerine ihtiyaç duyuyorsanız ÇÖZÜMLER kategorisinin içerisinde yer alan LEKE sekmesine tıklayabilir ve ürünleri inceleyebilirsiniz. Seçtiğiniz ürünün aktif içeriği hakkında daha detaylı bilgi almak için "Aktif İçerikler" sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Yorum bırak

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.