Güneş Hassasiyeti Yaratan İçerikler Nelerdir?

Güneş Hassasiyeti Yaratan İçerikler Nelerdir?

Cilt temizliği ve bakımın bizi her zaman daha iyi hissettirdiğini söylemek elbette yanlış olmayacaktır. Ancak cilt bakımında en önemli kurallardan biri de şudur ki doğru zaman… Kullandığımız veya kullanmayı düşündüğümüz harika içeriklere sahip, kırışıklık karşıtı, akne karşıtı ve leke karşıtı ürünler mevcut. Kullanılan bu aktif bileşenlerin en büyük sorumluluğu ürünün vaad ettiği sorumlulukları yerine getirmektir ancak doğru zaman kuralı ile.

Özellikle yaz döneminde kullanımına dikkat etmemiz gereken ürünler daha doğrusu içerikler var ki onlar ciddi anlamda güneş hassasiyeti oluşturabiliyor.

 

Retinol:

 

A vitamini olarak bilinen retinol, cildin yenilenmesini destekleyen önemli bir aktif içeriktir. Yaşlanma karşıtı etkileri ile popüler olsa da cilt tonu eşitsizlikleri, gözenek sorunları ve cilt dokusu ile ilgili sorunları da hedefleyebilir. Retinolun çalışma prensibi cildin yenilenmesi olduğundan yeni cilt hücrelerinin üretilmesi için sürekli olarak cildi uyarır. Bu uyarı ile gelişen yeni cilt daha hassas ve ince bir formda olacağından doğrudan güneşe maruz kaldığında ciltte başta güneş hassasiyeti olmak üzere birçok cilt problemi görülebiliyor. Mümkünse yaz döneminde ara verilmesinde, eğer değilse sadece geceleri kullanılmasında fayda var.

 

AHA (Alfa Hidroksi Asitler)

 

Cildi kimyasal olarak eksfoliye eden yani soyucu özellik gösteren asitlerdir. Cildin problemlerinde yaygın olarak kullanılan alfa hidroksi asitler cilt yüzeyinde yer alan ölü hücre tabakasını kaldırmayı hedefliyor. Bu nedenle cildiniz ürünü kullanmadığınız günlerde bile güneşe karşı hassas hale gelebiliyor. Yaz döneminde kullanılması durumdan güneş kremini her 2 saatte bir yenilemek, direkt güneş ışınlarına maruz kalmamak en önemli kural olduğunu unutmamak gerekiyor.

Yukarıda yazılanlara ek olarak ilaç kategorisinde yer alan hidrokinon, izotretinoin ve bazı antibiyotikli leke ve akne ilaçları da güneş hassasiyetine neden olabiliyor. Konuyla ilgili eczacınıza ve cilt hekiminize danışmayı unutmayın.

Yorum bırak

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.