Yüz Temizleyiciler Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Yüz Temizleyiciler Hakkında Bilmeniz Gerekenler

 Yüz Temizleyici Nedir?  

Yüz temizleyiciler, cilt üzerindeki kir, yağ ve makyaj kalıntılarını uzaklaştırmak için kullanılan ürünlerdir. Kirli bir cilt, gözeneklerin tıkanmasına ve akne oluşumuna yol açabilir. Yüz temizleyiciler, cildi derinlemesine temizleyip arındırırken aynı zamanda cildin ihtiyacı olan nemi sağlama amaçlı kullanılır. Bu sayede cilt makyaj kalıntılarından arınır, gözenekler temizlenir ve ferahlar.

Yüz Temizleyici Nasıl Kullanılır? 

  • Yüzünüzü ılık suyla ıslatın. 
  • Yüz temizleyicisini avucunuza alın ve köpürtün.
  •  Ürünü dairesel hareketlerle yüz ve boyun bölgesine masaj yaparak uygulayın. 
  • Bol su ile durulayın.
  • Cildinizi nazikçe kurulamayı unutmayın. 

Yüz Temizleyici Çeşitleri Nelerdir? 

Yüz temizleyici kullanırken dikkat edilmesi gereken en büyük nokta, cilt tipinize uygun yüz temizleyiciyi kullanmaktır. 

 

Yağlı ve Karma Ciltler İçin Yüz Temizleyici 

Yağlı cilt tipi, ciltte aşırı sebum üretimden kaynaklıdır. Cilt parlak ve yağlı bir görünümdedir. Gözenekler geniştir. Akne, siyah nokta gibi cilt problemlerine daha sık rastlanır.

Karma cilt tipinde ise T bölgesi (alın, burun ve çene) daha yağlı ve parlakken yanaklar genellikle daha kurudur. T bölgesinde gözenek problemleri, sivilce ve akneye meyil gözlemlenirken yanaklar daha kuru ve hassastır.

Eğer, cilt tipiniz yağlı, karma ve akneye meyilliyse cildinizi kurutmadan derinlemesine temizleyen ve akne - siyah nokta oluşumunu engelleyen ürünler kullanmanız doğru olacaktır. Bu cilt tipine sahipseniz sebum oranını dengeleyen parlamayı, yağlı görüntüyü uzaklaştıran ürünlerden faydalanabilirsiniz.  Salicylic acid ve Niacinamide içeren Sivilce Ve Siyah Nokta Karşıtı Yağlı Ve Karma Ciltler İçin Arındırıcı Temizleme Jelimiz sizler için doğru ürün olacaktır.  

Kuru ve Hassas Cilt Tipleri 

Kuru cilt tipi, genellikle ciltte yetersiz sebum üretimiyle ilgilidir. Cilt, genel olarak mat, cansız olabilir. Kuruluk ve pullanmalar görülür. İnce çizgiler daha belirgindir.

Hassas cilt tipi, cilt bariyerinin zayıf veya hassas olmasından kaynaklanır. Cilt, uyarılara karşı aşırı hassas hareket eder. Hassas ciltlerde bazı ürünlere karşı tahriş, yanma veya kaşıntı gibi etkiler oluşur. Hassas ciltler, güneş yanığına veya cilt problemlerine daha duyarlı olabilir. Cildin pH dengesi kolayca bozulabilir. 

Kuru veya hassas cilt tipine sahipseniz cilt bariyerine zarar vermeden cildi kir, yağ, makyaj kalıntıları ve çevresel etmenlerden arındıran cildinizdeki nem seviyesini arttıran bir yüz temizleyici kullanmalısınız. İçeriğindeki Hyaluronic Asit, Sodyum PCA ve Seramid ile Nemlendirici Ve Bariyer Onarıcı Kuru Ve Karma Ciltler Için Hyaluronik Asit Temizleme Jelimiz sizler için faydalı olacaktır. 

Toz Temizleyiciler  

Toz yüz temizleyiciler yapı itibariyle jellerden farklıdır. Toz temizleyiciyi elinize alıp biraz suyla ıslattığınızda köpük forma dönerler ve cildi yıpratmadan derinlemesine arındırarak temizlerler.

Toz temizleyiciler, Arındırıcı Ve Canlandırıcı Tüm Ciltler Için  Meyve Asitleri İçeren Toz Temizleyici ise tüm cilt tiplerine uygun bir içeriğe sahiptir. İçeriğindeki meyve asiti parçacıklarıyla cildinizi nazikçe temizleyip arındırabilirsiniz. Cildinizin yenilenme döngüsünü hızlandırarak cilt tonu farklılıklarında azalma, gözeneklerde küçülme ve temizlenme aynı zamanda nem oranının arttırılması ile ciltte dolgun bir görünüm elde edebilirsiniz.

Yorum bırak

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.