Yaza veda ederken cilt bakımımızda merhaba dememiz gereken içerikler

Yaza veda ederken cilt bakımımızda merhaba dememiz gereken içerikler

Yaz tatilleri kendimizi yenilemek, ruhumuzu dengelemek ve dinlenmek için en güzel zamanlardan biridir. Ancak ne zaman tatil bitiyor ve cildimizdeki o tatlı bronzluk kayboluyor işte o zaman gerçekler ile yüzleşme zamanı başlıyor. Cildimizin tatil boyunca maruz kaldığı UV ışınları, cildimizde oluşan güneş lekeleri ve kolajen kaybının birinci sorumlusu olduğunu söylemek zor değildir. Bununla birlikte klor, deniz tuzu ve rüzgar gibi diğer etkenlerle birlikte cildin nem dengesinde aksamalar ve canlılıkta azalma görülmesi çok normaldir. Yılın her günü mükemmel bakımı hak eden cildimizin yaz sonrası mükemmel ötesi bir bakıma ihtiyaç duyduğu gerçeği buradan geliyor aslında.

Peki neler yapabiliriz bir bakalım…

 

Cildi ölü deriden arındır!

 

Cildimizi yazdan kalma ölü derilerden arındırmak, cildin kendini daha hızlı yenilemesi ve canlılığını geri kazanması noktasında en etkili adımdır. Burada mekanik peeling veya eksfoliant solüsyonlardan destek alınmasını tavsiye ediyoruz. Özellikle AHA/BHA içerikli peelinglere yönelmek cilde hem daha yoğun bir bakım sağlar hem de tazelik ve canlılık çok kısa bir sürede kendini gösterir. Ölü hücrelerinden arındırılan cilde artık bakım ürünleri daha iyi nüfuz edebilir.

Exfoliating Facial Peeling AHA %10 + BHA %2

 

Nem takviyesi!

 

Hemen fark etmesek bile cildimiz yoğun ve sıcak denizin etkisiyle ciddi bir nem kaybı ile karşı karşıya kalır. Yaz sonrası bakımda arındırılmış bir cildin en temel ihtiyaçlarından biri de nem oluyor. Nem yaz boyu farkında olmadan yıpranan cilt bariyerinin onarılmasında mucizevi etkilere sahiptir. Sürekli olarak nemlendirici takviyesi yapıyor olsak bile yaz tatilinde günlük yapılan duştan dolayı nemlendirici takviyeleri yeterli gelmeyebilir ve sadece yüzeysel bir nemlendirme işlemi sağlıyor olabilirsiniz. Bu nedenle ölü hücrelerin arındırılması adımından sonra yüksek oranda nem desteği sağlayan Hyaluronik asit gibi aktiflerle cildi desteklemek hızlı ve sonuç odaklı bir bakım sağlayacaktır.

Intensive Hydration Serum Hyaluronic Acid 2% + B5

 

Ve son olarak güneş lekeleri ile savaş!

 

Güneş kaynaklı oluşan lekelerle baş etmenin en güzel yolu aydınlatıcı cilde parlaklık ve canlılık verecek içerikleri cilde uygulamaktır. Bunlara en güzel örnekler; Arbutin, C vitamini, Salisilik Asit, Niacinamide ve Zinc Pca içerikli ürünlerin minimum 6 ay düzenli kullanılmasıdır. Bu şekilde leke oluşumuna neden olan melanin pigmentini kontrol etmeyi ve cildin mükemmel bir şekilde canlı ve aydınlık görülmesini sağlayabilirsiniz. Ve son olarak güneş kremi kullanmayı unutmamalıyız.

Intensive Pore Tightening & Lightening Serum Niacinamide %5 + Zinc Pca %1

Yorum bırak

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.