Kış Aylarında Cildimizi Nasıl Korumalıyız? Kışın Cilt Bakım Rutini Nasıl olmalıdır?

Kış Aylarında Cildimizi Nasıl Korumalıyız? Kışın Cilt Bakım Rutini Nasıl olmalıdır?

Kış aylarında cilt bakımı daha da hassaslaşmaya başlıyor. Yazın enerjisi ve güneş etkisi ile geçirdiğimiz günler geride kalırken, yüzümüzün kurumaya başladığını hissediyoruz. Peki kış aylarında cilt bakım rutini nasıl olmalı? Yaza veda ederken cilt bakımında nelere özen gösterilmesi gerekir? Tüm soruları sizler için yanıtladık!

Cildimizin tatil boyunca maruz kaldığı UV ışınlarının, oluşan güneş lekeleri ve kolajen kaybının birinci sorumlusu olduğunu söylemek zor değil. Bununla birlikte klor, deniz tuzu ve rüzgar gibi diğer etkenlerle cildin nem dengesinde aksamalar ve canlılıkta azalma görülmesi çok normaldir. Yılın her günü mükemmel bakımı hak eden cildimizin yaz sonrası mükemmel ötesi bir bakıma ihtiyaç duyduğu gerçeği buradan geliyor aslında. Kışa hazırlık cilt bakımı sürecinde sizde cildinize uygun ürünleri keşfedin ve kuruluk hissine elveda deyin!

Cildiniz kış aylarında neden hassaslaşır?

Soğuk hava etkisi ile nem yeterliliği olmayan ciltler kurumaya başlar. Kuruyan cilt gerginleşir ve hassaslık maksimum seviyeye ulaşır. Bu çoğu zaman rahatsız edicidir. Cildinizin pul pul göründüğünü hissedersiniz ve kuruluktan kaynaklı cilt kızarıklıkları oluşabilir. Peki cilt kuruluğuna ne iyi gelir? Dediğinizi duyar gibiyiz.

Kuruluğu yok etmek ve 24 saat nem dengesi sağlamak için “The Purest Solutions 24 Saat Etkili Günlük Yoğun Nemlendirici Bakım Kremi” ürününü kullanabilirsiniz. Mükemmel nem seviyesi denildiğinde akla gelen ilk krem şüphesiz ki bu ürün olacaktır. Cildin günlük nem ihtiyacını karşılayacak Pentavitin, Ceramide ve 4D Hyaluronik Asit ile zenginleştirilerek formüle edilmiştir. Cilde esneklik ve nem dengesi kazandırır. Cildin nem bariyerini güçlendirmeye yardımcı olur ve yaşlanma belirtilerini en aza indirmeyi hedefler. Hassas ciltler için nemlendirici arayışında iseniz bu ürünü denemenizi öneriyoruz! 

 

Kış aylarında cilt bakımı rutini nasıl olmalı?

 

Yukarıda söz ettiğimiz gibi nemlendirme faktörü çok önemli. Fakat bunun dışında cildi ölü derilerden arındırmak ve oluşmuş güneş lekelerini yok etmek için harekete geçmekte yarar var. Dilerseniz bu detayları birlikte alt maddeler halinde inceleyelim. Üstelik her maddenin altına o etkiyi elde etmek için değerlendirebileceğiniz ürün önerileri de ekledik! 

Cildi ölü deriden arındır!

Cildimizi yazdan kalma ölü derilerden arındırmak, cildin kendini daha hızlı yenilemesi ve canlılığını geri kazanması noktasında en etkili adımdır. Burada mekanik peeling veya eksfoliant solüsyonlardan destek alınmasını tavsiye ediyoruz. Özellikle AHA/BHA içerikli peelinglere yönelmek cilde hem daha yoğun bir bakım sağlar hem de tazelik ve canlılık çok kısa bir sürede kendini gösterir. Ölü hücrelerinden arındırılan cilde artık bakım ürünleri daha iyi nüfuz edebilir.

Exfoliating Facial Peeling AHA %10 + BHA %2

Nem takviyesi!

Hemen fark etmesek bile cildimiz yoğun ve sıcak denizin etkisiyle ciddi bir nem kaybı ile karşı karşıya kalır. Yaz sonrası bakımda arındırılmış bir cildin en temel ihtiyaçlarından biri de nem oluyor. Nem yaz boyu farkında olmadan yıpranan cilt bariyerinin onarılmasında mucizevi etkilere sahiptir. Sürekli olarak nemlendirici takviyesi yapıyor olsak bile yaz tatilinde günlük yapılan duştan dolayı nemlendirici takviyeleri yeterli gelmeyebilir ve sadece yüzeysel bir nemlendirme işlemi sağlıyor olabilirsiniz. Bu nedenle ölü hücrelerin arındırılması adımından sonra yüksek oranda nem desteği sağlayan Hyaluronik asit gibi aktiflerle cildi desteklemek hızlı ve sonuç odaklı bir bakım sağlayacaktır.

Intensive Hydration Serum Hyaluronic Acid 2% + B5

Ve son olarak güneş lekeleri!

Güneş kaynaklı oluşan lekelerle baş etmenin en güzel yolu aydınlatıcı cilde parlaklık ve canlılık verecek içerikleri cilde uygulamaktır. Bunlara en güzel örnekler; Arbutin, C vitamini, Salisilik Asit, Niacinamide ve Zinc Pca içerikli ürünlerin minimum 6 ay düzenli kullanılmasıdır. Bu şekilde leke oluşumuna neden olan melanin pigmentini kontrol etmeyi ve cildin mükemmel bir şekilde canlı ve aydınlık görülmesini sağlayabilirsiniz. Ve son olarak güneş kremi kullanmayı unutmamalıyız.

Intensive Pore Tightening & Lightening Serum Niacinamide %5 + Zinc Pca %1

Kış aylarında cilt bakımı yapmak neden önemli?

Kış aylarında cilt bakımı yapmak, yüzünüzü daima nemli ve capcanlı hissetmenizi sağlayacak. Nemlendirici krem, peeling ve serum gibi destekleyici ürünler ile hassaslık seviyesi minimum düzeye inecek. Bu nedenle kış döneminde cildinizi ihmal etmemelisiniz. Mutlaka bol su tüketmeli ve cilt temizliğini aksatmamalısınız. Sadece yüzü yıkamak ya da makyaj temizleme suyu ile silmek yeterli değildir. 

Hassas cilt nasıl anlaşır? Sorusuna gelecek olursak… Cildiniz bununla ilgili size bazı sinyaller verecek. Soğukta çabucak kızarma, yanma hissi, batma hissi, kuruluk, pullanma vb. belirtiler cildinizin hassas bir bakıma ihtiyacı olduğunu gösterir.

Yorum bırak

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.